WINTERTIPS

9 tips voor de winterse periode

Deze tips kunnen je helpen jezelf, je gezin en je huis voor te bereiden op de koude maanden. Zo kun je volop genieten van de winter!

WINTERTIPS

9 tips voor de winterse periode

Deze tips kunnen je helpen jezelf, je gezin en je huis voor te bereiden op de koude maanden. Zo kun je volop genieten van de winter!

1. Zorg voor goede ventilatie in huis. In de winter is het verleidelijk om alle ramen, deuren en ventilatievensters te sluiten om de kou buiten de deur te houden. Echter doe je er goed aan om ook in de winter af en toe een raam open te zetten. Op deze manier kan de lucht in huis goed gereinigd worden.


2. Eet voldoende groente en fruit. Om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen is het verstandig om verschillende soorten groente en fruit te eten. Koop eens een keer dat exotische stuk fruit of die onbekende groente. Of neem gewoon een oude vertrouwde appel. Het voedingscentrum heeft een nieuwe schijf van vijf geïntroduceerd, kijk hier voor meer informatie over gezond eten.


3. In de winter voelt de huid van je handen vaak droog of schraal aan. Gebruik een handcrème en smeer je handen dagelijks een of meerdere malen in. Je huid wordt op deze manier goed tegen de winterse weersinvloeden beschermd.


4. Lichaamsbeweging is belangrijk en houdt ons fit. Tijdens de winter blijf je liever binnen, toch is het goed om minimaal 30 minuten per dag te bewegen. Heb jij altijd een excuus om niet te sporten of minder te bewegen? Neem dan 10 minuten voordat je naar bed gaat even de tijd om bijvoorbeeld sit-ups of push-ups te doen.


5. Wil jij het nieuwe jaar ook goed beginnen? Doe mee met een nieuwjaarsduik bij jou in de buurt. Zorg wel dat je warme kleding bij je hebt, voor als je uit het water komt. En vergeet natuurlijk niet om na afloop een lekkere erwtensoep met rookworst te eten.


6. Drink voldoende water. Door de droge lucht van de verwarming is het belangrijk om genoeg water te drinken. Drink daarom minimaal 1-2 liter water per dag.


7. Gedurende de winter kan ook je huis door de verwarming droger worden. Dat is niet alleen slecht voor je meubels maar ook voor jezelf. Daarom is het goed om een luchtbevochtiger aan te schaffen. Het apparaat zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in je huis op het juiste peil blijft, goed voor jezelf en je meubels.


8. Heb jij zelfzorgproducten in huis voor de winter? Zelfzorgproducten kunnen je helpen tijdens de winterse periode.


9. Neem tijdens de winterse periode één buisje Oscillococcinum per week en voor je het weet is het weer lente.